i want fly away

Assalamualaikum.. setelah lama x update.. kini aku ingin terbang…🙂 terbang?? kemana?? hehehe.. itulah perumpamaan jerr..
kadang kala aku terasa diri aku sekarang ni ada satu tempat shj.. tak berkembang.. hahaha.. kata lain.. safe play~~

but, sometimes, relly2 rasa aku nak cari ultimate diri aku sampai mane.. sebab aku rasa aku tak mengembangkan sayap aku lagi ( cehh.. siap ade sayap lagi) but… itulah yang aku rasa… slama aku berkerja.. determination aku tak sampai pon 100percent.. percaya tak percaya.. aku hanya bagi 1/3 je.. sebab aku fokus on time shj.. masa aku fokus aku fokus betul2.. bila break.. aku dah malas nk pk pasal keje.. then,, semangat tu susah nak naik balik…

but.. realitinya..when aku fokus in work… sorry to say… aku fokus… not 8 hours. but 24 hour.. aku pk pasal kerja je.. patutkah aku…??

seorang yang aku kenal.. sekarang ni sgt brpengaruh… sgt menjadi idola.. sgt respek la kat dia…

“don’t care what people said” “your future in your hand”
“when others work 30 years.. they get experience for 30 years..” but “when you work 10 years.. you get experience for 30 years.. ”
you know what you should do!!! catch it…!!!

tapi mampukah aku… for the 1st face.. aku hanya ikut arus.. langgar sana.. langgar sini.. fault sana and fault sini… mistake here and there…
as ong aku sanggup ambil risiko…. that make me grow.. no safe play for the 1st face… itulah yang aku panggil peringkat belajar… dari situ aku boleh grow… MAMPUKAH AKU… TAHAN KAH AKU NGAN PRESSURE2 NIE.. tapi, selama ini.. aku bertahan dengan >>” BUKANNYA MATI PON KENA PRESSURE?”
ALLah always at 1st place.. anything.. aku ada Dia…

tapi kadang2 aku naik nyampah n bosan laise ngan people yang x boleh pegi ngan aku.. mmg la aku x hebat mcm mereka2… but.. i just want to learn… i try to be nice… aku tahu.. this is professionalism thing.. no mistake should happen!! then.. aku nak buat mcm mane.. try buat yang terbaik je la…

apa yang aku merepek ni aku pon tak tahu…
i just to be me…
apa apa pon doakan lah perjalanan hidup ini dibimbing oleh petunjuk Allah swt… InsyaAllah..

~ by rezzaamizy on May 24, 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: