Hatiku Setenang Dulu…~~ (Bhgn 1)

Hatiku Setenang Dulu~~( ada kisah disebalik hati)

Assalaamualaikum.. erm.. dah agak lama aku tak menulis blog ni.. sejak dua menjak ni aku bz sket… kerja n kerja n ade kerja lain.. hehehe..

erm.. exceli baru balik dr kampung aku.. erm.. sgt best.. sebab agak lama jugak la aku tak balik.. last aku balik pada raya puasa yang lepas.. erm.. agak lama… semenjak aku keje ni.. nak balik kg pon susah.. erm.. ntah la.. dah pon nama kerja kan.. kalau dulu mase belajar.. lain la… time cuti je.. .. takde gi mane dah.. nak taknak pon.. kena balik jugak kg jugak…. skarang ni.. kena pandai atur masa ngan cuti untuk balik.. keputusan sendiri.. erm.. ntah la.. ade something yang buat aku rindu sgt nak balik.. menarik hati aku untuk balik.. .. jenguk atuk n nenek aku.. n makcik2 aku.. even.. aku balik 2 hari je.. tapi memadai la bg aku..🙂

Al-kisahnya.. mula2 aku nak balik naik flight… tapi pk2 balik kalau naik flight konform kat sana aku tak boleh bergerak nak gi mane2… so ambik la desicion untuk baik naik kete.. mak pon nak ikut jugak.. bagus la.. adik kecik aku pon ikut sekali.. Mahathir.. n Danial.. .

Jumaat 26/03/2010

5a.m – aku bangun dari tido.. then mandi2..

5.45a.m – rutin aku akan wish gud morning untuk awak!!🙂 ( hhehe)

6.00a.m – start and drive mycar to Al-Ikhwan utk solat subuh

7.00am – pulang dr Al-Ikhwan.. pastu cari2 baju untuk di packing.. cari2 beg baju tak jumpa..naik turun naik turun.. last2 aku pakai plastic je letak baju2 aku.. huhu.. then makan la roti telur yang mak aku sediakan.n teh o panas.. untuk mengalas perot yang berbunyik2 nie..

7.40am.. – mula drive menuju kekampung aku .. ( Ya Allah selamatkan Perjalananku.. )

Punya la jem nak kluar kL.. pukul 9.30 baru sampai ke tol gombak..

12.00pm.. aku sampai di Gua Musang.. erm.. Brenti Makan jup.. before tu Call syg jup.. Worry pasal charger laptop.. then baru makan..

12.30.. Bergerak balik.. ngantok sgt2.. tahan jela..

ada jugak la ubat tak bg aku ngantuk.. hehe.. my little broter ni.. nakal!!

3.30pm. Tiba di rumah nenda.. naik rumah semayang zohor..pastu niat dihati nak tido.. tp takleh tido .. sembang la ngan tok abah.( aku sembang sambil baring je kat ruang tamu tu) LAST2 tetido jugak ngan automatiknya.. hahaha..

6.30pm.. aku tersedar.. erm.. dah lambat.. solat asar… pastu baru gi mandi.. hik hik..

7.30pm.. di Madrasah Kg Jelutong.. (30 saat je jalan kaki)

7.50pm.. balik umah kejup.. makan nasik.. lapor.. hehe… best.. even lauk simple.. huhu.. tapi tiada seenak makanan yang nenek aku masak.. haha..

pastu.. make call to her.. yang baru je balik dr  putrajaya time tu..miss her soooo much..🙂

8.35pm.. kembali ke madrasah..

9.00pm.. balik rumah.. erm.. tgk tv kejup n sembang ngan nenda kku sampai..

tiba2.. “jie.. jom gi pasar borong”

“watpe?”..aku tanya la..haha

“beli baju untuk danial ni.. takde baju dah dia”

erm.. betul ke ni?? nk pegi ari ni ke.. urm…. hehehe

then.. last2 gi jugak la.. pasar borong.. uhuhu.. ramai tol org.. hak hak..

.. limau.. .. cedap..!!

tudung.. fuh.. byk giler.. ni baru satu kedai.. kalau 10.. lagi byk.. mak pon beli jugak.. dah kelabu mata da.. haha

target utama.. nak cr baju.. hahaa.. so cari la baju 2 elai untuk adik aku yang sorang tu.. dia tak ikut pon.. duk umah tgk tv.. kirim je baju.. mcm mane nak tgk saiz aku pon tak tahu.. sedap mata merasa.. kira ok la kot… hehee..

Time ni aku tak de nak nak beli belah sgt.. pasal.. erm.. kena la jaga mahathir adikku yang sorang tu.. dia dah ngantok.. pastu jln2 plak.. erm.. paham2 la ek kalau baby dah ngantok n xleh tido.. erm.. last2.. dukung sana dukung sini..

” mak pergi la beli ape2..” biar eg jaga dia kat sini.. ” hehee.. kan senang.. berpecah la aku ngan mak kejup.. erm.. nak bgi mahathir diam.. aku pon beli air soya satu.. hehehe.. diam pon dia..

hehehe.. Lenguh lengan.. hehe.. berat!!!  erm.. pastu wat pe.. balik rumah la…

esok mak kata nak datang lagi.. mak nak beli buah pauh!! hehehe.. nak buat balik KL..

bersambung..

~ by rezzaamizy on March 30, 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: