IDEA MENCURAH CURAH

Salam kepada pembaca yang jarang2 bukak blog aku ni.. hahaha.. ( maknanya bukan pembaca yang setia la.. sebab aku rase takde pon yang maintain baca blog aku ni.. sebab kadang2 je update… janji korang baca.. sebab.. ape yang aku cerita ni adalah pengalaman hidup aku.. yang mane .. ade part2 tu korang boleh la ambik ikhtibar… yang tak masok akal tu.. korang jgn pikir2 kan lah…

kehidupan korang sebenarnya.. ditentukan oleh dua menda shaja..

BUKU yang korang bace… n Orang yang korang jumpa…


these two only.. believe me,, hahaha.. speking sket…

lagi byk korang analisakan sesuatu mende yang ade kat sekeliling korang.. erm.. lagi byk idea.. semua yang ade kt keliling kita ni ade kaitan satu antara lain.. jgn buat andaian.. tapi study time by time. korang akan nampak rantaian n rangkaian dia.. mungkin ape yang aku bgtau ni.. tak boleh korang paham… oleh itu, ( wacana sket) tengok la something n berilah makna kepada ape yang korang lihat tu….( dah jadi mcm ahli psikologi la pulak)

bila korang dah nampak mende2 nie.. bermula lah kepale korang akan pening.. pk mcm2.. ( sebab dah tahu nak hubungkaitkan satu mende ngan satu mende) then.. korang akan pandang kelangit.. kesiling.. ke dinding… mcm org gila.. ) tgh analisa.. hahaha… mcm nampak satu jalan…

PERSOALAN……………??

apakah tujuan hidup kita dlam hidup ni.. APE?? APE?? cuba jwb sekarang.. mesti nak pikir dulu… sebab ape.. sebab sebelum ni mmg tak penah nak pikir pon.. mcm aku dulu2.. takde mision.. takde action..

Ade yang tgh Enjoy lagi sekarang ni..pegi sana pegi sini.!! mmg tak salah!! but jgn jadikan rutin.. rutin be habit.. then problem dtg.. percaya lah..pada masa ni jugak ade dah planing2 nak berumah tangga.. bagus.. mendirikan masjid.. then what?? smpai situ ke.. mcm mana nak jalani liku2 hidupp nie.. with what???  love?? ooowh.. ofcouurse NOT!! so.. cubalah pikir2..

DONT GO Trough Life But GROW trough liFE..!!!!

apa yang aku katakan ni adalah..pendapat aku… pendapat korang.. korang nyer keselesaan… aku ni pon bukan nyer perfet pon… tapi bila sampai tahap mcm ni.. buat aku berfikir dan berfikir..

dulu.. aku planning nak stabilkan finance dulu.. then baru pk yang lain2.. something happen.. ( orang yang aku jumpa telah merubah planning2 cntik aku tu) hahaha..

3 kali aku naik teksi yang berlainan..

driver yang berlainan..

pada hari yang berlainan..

pada masa yang berlainan..

pada mood yang berlainan..

pada cuaca yang berlainan..

pada trafic yang berlainan..

pada caracter yang berlainan.. s

ejarah hdup driver yang berlainan..

TAPI PENYESALAN YANG SAMA..

.. apakah itu..???

late married.. yup.. they tell me..

mcm something pulak.. 3 times. .. . .

bila aku sembang2.. semua nya.. akan bertanyakan umur aku.. hahaha.. ofcouse la mcm yang lain2.. expect aku dlm 26 and plus.. huhuuhu..

semua .. akan beri nasihat yang lebih kurang sama la.( ayat lain2) maksud sama.. jgn kawin lambat2 sgt..then aku pk2 balik.. betol jugak.. ade betol nye.. ade risiko nya.. ade beban nya.. ade baiknya.. dan mcm2 dah mula bercampur gaul dlm kepala nie.. nak buat ape??? pk jelah.. hahaha.. aku ni suka berpikir..

penentu nya semua Allah swt.. mmg aku tak penah pon nak nafikan kekuatanNya.. so.. ape nak buat nih.. hehehe..

…..aku jlnkan hidup mcm biase jelah.. kalau jodoh ade.. insyaAllah ade la tu.. kalau xde.. Takde rezki.. ape yang aku buat sekarang ni.. ape yang aku mampu.. sebab aku tahu..

Masa Depan itu Dibeli/Dicorak Oleh masa sekarang..


so.. takde dah waste waste time mcm dulu.. semua masa.. ade agenda nya sendiri.. dr  hubungan sesama insan,.. work, finance.. n yang paling penting.. ofcouse la masa bersamaNya..ini jew yang kadang2 aku alpha.. yang paling penting… humm… berusaha menjadi lebih baik lah nie..

dulu.. time belajar… mmg alpha.. kadang2 loss.. kadang jahat.. kadang hati ni ade lah kekotoran.. kadang2 hati ni kupa kat Dia.. tapi.. tme balik rumah nenek n atuk aku.. and kembali belajar.. aku sedar aku.. on track balik.. ade lah keseedaram yang patut ada dlm diri aku ni.. hehehe.. aku pon tak tahu kenapa.. serious..

sejak keje nie..dah lama tak balik kg ni.. rase lain mcm pulak..salah satu yang buat aku serabut jugak.. pkkan ct.. hampeh jew..  wa.. nak blk kg.. serious beb..

mcm panjang je post nie.. hahaha.. erm.. tulah.. ape ape pon.. inilah kata2 aku dr rasa aku..

wassalam.. berjumpa lagi di next post….

~ by rezzaamizy on March 7, 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: