SIAPAKAH DIA SEBENARNYA

Assalamualaikum w.b.t

gul

SIAPAKAH DIA SEBENARNYA.. DAPATKAH AKU MENCURI HATINYA..

Fuh! opening .. mmg membuka mata lah.. hahaha.. biase lah org cam aku nie.. still mencari2.. aku teringat ngan satu cerita..

” seorang yang panjang akalnya… suruh seorang pemuda berjalan di padang dalam satu garisan lurus.. dan meminta si pemuda mencabut satu helai rumput yang paling cantik dan segar ..tetapi  hanya boleh memegang satu helai rumput sahaja pada setiap langkah2 pemuda tu.. pemuda itu boleh membuang rumput yang cabutnya.. dah mencabut rumput yang cantik selepas itu…” tapi ape yang berlaku di hujung padang tu.. rumput semakin kurang kehijaunya nya… dan pemuda itu rasa menyesal kerana membuang rumput yang pertamanya..

berbelit belit cite ni.. hahaha.. kalau paham paham lah.. kalau tak paham… paham2lah.. aku ni kan new blogger.. so.. sape yang dapat tangkap…. the moral of the history..

kalau ape yang datang first2 tu.. grab lah kalau boleh.. jgn tamak nak mencari yang seperfect2 manusia.. mcm tu jugak la.. dalam mencari teman hiduup.. cewahh.. hahaha..

itu ape yang dr cerita tu lah.. ape yang aku teringat lah.. tapi masalah nye..

Adalah mencari teman semudah memetik rumput dipadang?

hahaha.. itulah persoalan nya.. ?

Erm.. aku tak kisah sgt pasal2 mende ni semua.. ape yang datang.. ambik je.. asal menguntungkan kedua dua belah pihak.. hahaha..

tapi setiap manusia ade la cetain2 mende yang dia nak kan! tapi kalau mcm aku ni… ermmmmmmmmmm.. ape yang aku nak ek yang ada pasangan idup aku? er.. ngah pk2 lagi nie..haahaha.. sgt la tak serius

aku.. kalau boleh mmg taknak pk la mende2 nie.. tapi.. naluri seorang manusia kan.. mesti datang jugak  mende2 camnie?

so.. kesimpulanya. lu pk la sendiri..:P

~ by rezzaamizy on July 23, 2009.

2 Responses to “SIAPAKAH DIA SEBENARNYA”

  1. hehehe..kalo dah jodoh tak kemana..sabar jer lah ek..kalo cari memang tak jumpe..cube ko tak cari..mesti berduyun2 dtg..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: